zondag 17 februari 2013

Recept: pizza

Pizza

Voor 2 middelmatige pizza's (2 à 3 pers.)

Benodigdheden deeg
250 g bloem (je kan mengen met meel)
1tl zout
15 g verse gist
2 el olijfolie
100 ml lauw water

Benodigdheden beleg
een blik gepelde tomaten
verse tomaten
optioneel: zongedroogde tomaten
een halve paprika (rood)
een half doosje champignons
een bol mozzarella
geraspte kaas
pizzakruiden
peper
zout

Werkwijze deeg
Giet de bloem op een hoopje op een plat oppervlak (bv. tafel).
Maak een kuil in het midden van de bloem.
Strooi op de randen van de kuil het zout.
Los de gist op in het lauw water.
Giet het water en de olijfolie in de kuil.
Meng voorzichtig de bloem onder het vocht.
Gebruik daarbij in het begin een houten lepel als je de handen niet te vuil wil maken.

Kneed het deeg 5 minuten lang tot het een stevig deeg is.
Dek het af en leg het op een warme plaats voor +/- 1 uur, tot het deeg verdubbeld is in grootte.

Verwarm de oven voor op 230° C.



Sla het deeg plat, sla er alle lucht uit.
Kneed het deeg opnieuw een minuut en verdeel het dan in twee gelijke delen.
Rol elk stuk uit tot een cirkel van enkele mm dik.
Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

Werkwijze beleg
Mix de tomaten uit blik en breng op smaak met peper en zout.
Smeer een dun laagje tomaat op de pizza.
Snijd de paprika, de champignons en de zongedroogde tomaat in klein stukjes
en verdeel gelijkmatig over de beide pizza's.
Snijd de verse tomaat in schijven en leg op de pizza.
Strooi de pizzakruiden erop.
Snijd de mozzarella in schijven en verdeel over de pizza.
Strooi als laatste de gerapste kaas erover.

Bak de pizza 10-15 min. in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!


Pizza


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...